----- ARCHIEF -----
CD "Uit De Schaduw"
Klik hier

CD-R "Uit De Schaduw"
Klik hier

"Part-time Education Flanders"
Klik hier

"Flemish Fortnight"
Klik hier

Compositiewedstrijd 2008
Klik hier

American Arts Festival
van 1 maart 2009
tot 15 maart 2009

Klik hier

Klankbestuiving 2
Klik hier

Internationale Compositiewedstrijd 2011
Klik hier

De hommel
Klik hier

CD Compositiewedstrijd 2011
Klik hier
 

ISME lanceert een vernieuwend pedagogische project.

Een nieuwe en unieke didactische uitgave van, voor en door het Deeltijds Kunstonderwijs: een box met cd-rom en bijhorende audio-cd's: “Uit de schaduw”. ISME speelde hierbij de rol van initiatiefnemer, inspirator, coördinator van het geheel.


Hoofdopzet is de toegankelijkheid en aanspreekbaarheid in de omgang met de diverse verschijningsvormen en de uiteenlopende stijlaspecten, aanwezig binnen de hedendaagse klassieke muziek, te bevorderen.

De expressievormen muziek, woord en beeldende kunsten bevruchten mekaar “interdisciplinair”.

Het initiatief werd opgestart met een ISME - compositiewedstrijd, die mikte op hedendaagse literatuur vanaf de M3 van het DKO. Daarna volgde de uitvoering en de opname op CD van de bekroonde composities. De meeste van de jeugdige uitvoerders zijn leerlingen uit het DKO.

In een laatste fase werd de bespreking van de composities als bijlage bij de CD opgestart.


Deze CD-R biedt een waaier aan aangepast didactisch materiaal: tot de verbeelding sprekende intro's, informatie over componisten, uitvoerders, lesvoorbereidingen, crashtests voor de jongeren, analyses en allerlei interessante weetjes voor heel wat cursussen: AMC - MT & compostie, begeleidingspraktijk en improvisatie, instrumentale cursussen, muziekgeschiedenis, enz.
En vooral: deze CD-R bevat van zeven werken telkens de partituur, die na aankoop van de CD-R gratis mag geprint worden voor pedagogische doeleinden .

Om dit doel te bereiken gaven 7 genomineerde componisten van de ISME compositiewedstrijd 2003 de schriftelijke toelating hun werken te kopiëren zoveel maal als een academie dit binnen haar pedagogische missie noodzakelijk acht.


Deze productie is tot stand gekomen dankzij een intense samenwerking tussen verschillende directies van academies, tientallen ervaren docenten en enkele ICT-medewerkers.

Een totaalpakket van 1 CD-R en 5 luister-CD's kost € 65 + € 5 verzendingskosten.
Een eenvoudig pakket van 1 CD-R en 1 luister-CD kost € 50 + € 5 verzendingskosten.

Voor een supplementaire CD-R betaalt u € 30 , voor een supplementaire luister-CD € 10.

U kan bestellen bij :

ISME
P/a SAMW Izegem
Kruisstraat, 13
8870 IZEGEM
tel.: 051/30 34 35
fax: 051/31 68 14
e-mail: mieke.vanhaute@skynet.be