----- ARCHIEF -----
CD "Uit De Schaduw"
Klik hier

CD-R "Uit De Schaduw"
Klik hier

"Part-time Education Flanders"
Klik hier

"Flemish Fortnight"
Klik hier

Compositiewedstrijd 2008
Klik hier

American Arts Festival
van 1 maart 2009
tot 15 maart 2009

Klik hier

Klankbestuiving 2
Klik hier

Internationale Compositiewedstrijd 2011
Klik hier

De hommel
Klik hier

CD Compositiewedstrijd 2011
Klik hier
 

Am ARTS?

----- AGENDA -----
AmArts volledig programma

----- PER REGIO -----
AmArts in Antwerpen

AmArts in Beveren

AmArts in Brugge

AmArts in Brussel

AmArts in Diksmuide

AmArts in Gent

AmArts in Hasselt

AmArts in Ieper

AmArts in Izegem

AmArts in Kortrijk

AmArts in Leuven

AmArts in Mol

AmArts in Oostende

AmArts in Roeselare

AmArts in Tielt
 

Am ARTS!

AMERICAN ARTS FESTIVAL IN FLANDERS VAN 01 TOT 15 MAART 2009

Waarom net nu een American Arts festival?

Daarvoor blikken we even terug naar Waco september 2006. De internationale vereniging voor muziekeducatie, (IVME), met zetel in Antwerpen, organiseert er een eerste Flemish Fortnight.


Een twintigkoppige Vlaamse delegatie van uitvoerende musici, componisten en musicologen vloog richting Waco (Texas - USA) om de Baylor-University/School of Music te laten kennismaken met artistiek, muzikaal Vlaanderen, zijn rijk muzikaal erfgoed uit het verleden, zijn hedendaagse muziek en componisten, zijn muzikaal onderwijslandschap, en zijn musici.


Uitvoerders en componisten kregen er een internationaal podium en gehoor aangeboden. Een tachtigtal Vlaamse werken werden er uitgevoerd door Vlaamse en Amerikaanse musici.


Musicologen en artistieke pedagogen schetsten er muzikaal Vlaanderen en zijn artistiek onderwijslandschap. Partituren, cd’s en didactisch materiaal vlogen mee als documentatie.

Masterclasses en lezingen vervolledigden de rij van activiteiten.


Deze Flemish fortnight groeide uit tot een indrukwekkend hoogtepunt voor de Vlaamse muziek, een succesvolle samenwerking tussen musici van de Baylor University en Vlaamse uitvoerders. Het wederzijds vertrouwen en respect dat deze manifestatie genereerde, heeft de basis gelegd voor een proces van continue uitwisseling en wisselwerking op het vlak van internationaal muziekcultureel denken.


In maart 2009 wil IVME een klinkend multidisciplinair spiegelbeeld in Vlaanderen creëren.

Topmusici uit Texas, met de meest diverse roots en allen docent aan de zelfde Baylor University brengen samen met Vlaamse musici met internationale faam, hoogstaande muziekuitvoeringen in gans Vlaanderen.

Minder bekende Amerikaanse muziek is de hoofdingrediënt van dit groots gebeuren.


Vlaanderen krijgt een uitzonderlijk aanbod van hoogstaande concerten, recitals, workshops, clinics, master classes, conferenties in o.a. Antwerpen, Beveren, Brugge, Brussel, Diksmuide, Gent, Ieper, Izegem, Kortrijk, Mol, Oudenaarde, Roeselare, Tielt. en zoveel meer. Vlaamse en Texaanse topmusici en Vlaams aanstormend jong talent presenteren een uitgebreid repertorium en boeiende concertprogramma’s.


Maar er is meer: het wordt een multidisciplinair feest voor oog en oor met kritische kortfilms door jonge Vlaamse cineasten, een fototentoonstelling, dansvoorstellingen rond Amerikaanse thema’s.


Dit festival legt accenten op minder bekende muziek en genres, waaronder jazz en folk worden gepromoot, maar natuurlijk komt ook klassieke muziek aan bod.


Op een uitzonderlijk professioneel niveau worden educatieve evenementen als workshops, master classes en lezingen door uitvoerders en docenten die voor deze 14-daagse de plas oversteken, georganiseerd. En niet te versmaden, artistiek Vlaanderen wordt opnieuw in de kijker geplaatst.


IVME hoopt op die manier een permanent exportkanaal te creëren voor Vlaamse kunstenaars, vooral musici, zelfs gelinkt aan economische en industriële inventiviteit.


Het evenement wordt georganiseerd voor Vlaamse musici, docenten en studenten van de 4 Vlaamse kunsthogescholen, leerkrachten en jongeren van het DKO , en de leden van de zovele amateurverenigingen; kortom voor kunstminnend en artistiek nieuwsgierig Vlaanderen!